Stabilisé Daktentoonstelling

CirQ

© CirQ
2007

Stabilisé was een wijkproject van CirQ in de Nieuwe Stad, een wijk in Oostende om en rond het Cardijnplein, tijdens het festival Theater Aan Zee 2007.
Vanaf 26 juli kreeg het centrale plein een terras met podium en dansvloer, als 'meeting point' voor bewoners, bezoekers en medewerkers.
Er vonden verschillende ludieke projecten plaats, ondermeer het hondenpretpark Dogville, de Geboortewijzer, Ciné Kluchteling, Zicht op Zee, Bal Moderne, etc.

Gelijklopend organiseerden de trekkers van Stabilisé, Olivier Provost & Xavier Cloet, een tentoonstelling op het dak van een hoge woonblok. Kunstenaar Goran Grahovac trok dia's vanop het dak en combineerde die met landmarks uit de vier windstreken in een reeks verrekijkers: het zicht naar het westen bevatte het Vrijheidsbeeld, het zicht naar het oosten het Kremlin, etc. Kunstenaar Rik Delrue verzamelde op zijn beurt verhalen van bewoners en printte ze op kussenslopen die aan wasdraden op het dak te drogen werden gehangen.
CirQ wilde het fantastische dakzicht ontsluiten voor bewoners en het potentieel van deze plek zichtbaar maken. Niemand van het woonblok gebruikte namelijk het dak om zijn was te laten drogen, terwijl het een heel praktisch en ecologisch alternatief is.

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>