Re-Locate

Apartment Project

© Apartment Project © Apartment Project
2011

Re- Locate is een project dat gebaseerd is op de bevolkingsuitwisseling tussen Anatolië en de Balkanregio. Het bestond uit een reeks internationale workshops in de publieke ruimte, een eindtentoonstelling en een collectieve boekpublicatie.

Re- Locate focust op de flexibiliteit van grenzen (historisch, ideologisch en persoonlijk), culturele gelijkenissen, controverses en het gebrek aan communicatie tussen beide culturen. De leidraad van het project is de gedeelde geschiedenis van Plovdiv (Bulgarije), Athene (Griekenland), Skopje (Macedonië), Prizren (Kosovo), Pristina (Kosovo) en Istanbul (Turkije). Kunstenaars Mehmet Dere, Günes Terkol, Özgür Erkök, Gjorgje Jovanovik, Alban Muja, Suat Öğüt, Zeyno Pekünlü, Ilgın Seymen, Raycho Stanev, Gökçe Süvari en Mary Zygouri werden samengebracht voor dit project rond mobiliteit en translocatie. Ze werkten samen in de verschillende steden en verwerkten hun ervaringen nadien in een tentoonstelling in Beyoğlu, İstanbul.
Hun samenwerking trachtte nieuwe manieren van communicatie in de regio te verkennen en een antwoord te vinden op de vraag: “What else brings us together apart from geography?” Re- Locate werd ondersteund door X-OP, een Europees platform voor artistieke productie.

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>