Nesten op het Kiel

Andreas Hetfeld
Suus Baltussen

© Bij-Buurten © Sven van Baarle © Andreas Hetfeld © Crooze
2008

Nesten op het Kiel is een deelproject van Bij-Buurten (Middelheimmuseum, De Veerman en Musea Antwerpen), een project om de banden tussen het Antwerpse Middelheimmuseum en de aanpalende volkse buurt 'het Kiel' strakker aan het halen.
Kunstenaars Andreas Hetfield en Suus Baltussen bouwden in 2008 samen met de bewoners van het Kiel een gigantisch nest tussen de flatgebouwen, dat symbool staat voor geborgenheid. In Buurtcentrum Nova werd gelijktijdig een tentoonstelling georganiseerd van nestkastjes die bewoners hadden gemaakt. In het Middelheimmuseum werd ander werk van Andeas Hetfeld tentoongesteld waar de buurtbewoners -die anders zelden of nooit in het het museum komen- samen naartoe gingen.

Het nest op het Kiel is het derde nest dat de kunstenaars samen bouwen. Het is een groeiend object met een diameter van 9 meter en een hoogte van 4,5 meter op een grasveldje aan de Braemblokken. De buitenkant van het Nest werd opgetrokken uit wilgentakken deels in de grond verankerd. Het staat symbool voor een diverse samenleving waarin iedereen zijn plek zoekt.

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>