Klankbord

Kobe Van Praet
Guillaume Becker

© Amaury Henderick
2009

Klankbord was een een grote onbeschreven kubus (5m*5m*5m) die gedurende twee weken plaats nam in het midden van het Sint-Baafsdorp (Machariuswijk, Gent).
De installatie kon dienst kan doen als podium, enorm schoolbord, projectscherm, filmdoos, speelruimte en nog veel meer. Kortom, een zwarte multi-festiviteiten doos.

Het was een werk van architecten Guillaume Becker & Kobe Praet die het voor deze plaats ontworpen. Het was hen opgevallen dat ondanks het beschuttende karakter van het plein, er niet zo veel gebeurde en het slechts beperkt gebruikt werd. Door het plein tot middelpunt van de belangstelling te maken, zetten zij dat de buurtbewoners aan de mogelijkheden van hun omgeving ontdekken. De kubus opent eigenlijk het gesloten plein en laat de bewoners een heel andere kant van hun buurt zien.

In de periode dat Klankbord aanwezig was in de wijk, werden er ook een aantal activiteiten georganiseerd, onder meer een ontbijt, een concert, activiteiten voor kinderen en een feest.

Klankbord was een van de winnaars van Kunst in de Buurt 2007.

De installatie werd later tijdelijk overgeplaatst naar De Site aan de Gasmeterlaan.


blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>