How to survive in a city?

Irma Firma

© Ann Van De Vyvere © Dirk Van Zundert
2007

In ‘HOW TO SURVIVE IN A CITY’ of ‘EETBAAR BRUSSEL’ kamde Irma Firma het grondgebied van de vijfhoek van Brussel of andere steden in binnen -en buitenland uit op zoek naar al wat eetbaar was. De wandelingen werden steeds begeleid door wetenschappers en kunstenaars, Het publiek dat aan de zoektochten deelnam kreeg een handleiding over hoe smakelijk en voedzaam overleven in een grootstad kan met ingredïenten aangeboden door de stad zelf. Wat ligt er voor het rapen in Brussels ‘natuur’? Kan je eten van de stoep?
De makers van het project willen vanuit een poëtische en artistieke invalshoek onze visie op de stad in vraag stellen. "Want waar men eerst dacht alleen beton en steen te vinden, zitten verhalen verscholen van over de hele wereld…”

Hoe kan je een alledaagse, bekende omgeving bekijken met nieuwe ogen? Vele taboes zijn vaak zo diep in ons verankerd dat we daardoor de schoonheid naast het lelijke niet meer zien. We ontdekken dat een stad veel meer te bieden heeft dan op het eerste zicht lijkt. Twee taboes, de ruwe stad met haar verwaarloosde plekken en vuil, en het consumeren van wat je tussen de straatstenen van de stad vindt, brengen we op een originele manier samen in dit project.

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>