Graag had ik…

Ballet Dommage

© Ballet Dommage © Lieselotte De Keyzer
2011

"Graag had ik iets gemaakt met een wolf en een kasteel dat dan uit elkaar zou moeten vallen in de hoop dat het iets mooi en oprecht zou kunnen verteld hebben" is een project dat gerealiseerd werd tijdens Theater aan Zee 2011.

Met hun theatercollectief Ballet Dommage willen Maxim Storms en Katrien Valckenaers de focus leggen op de halsstarrige dromen van de mens. Daartoe bouwden ze tijdens Theater aan Zee in Oostende op een braakliggend terrein temidden van een drukke winkelstraat een kerk. De kerk beschouwden ze als een symbool voor hun zoektocht naar een plaats waar men kan stil staan en geloven in halsstarrige dromen. De jonge kunstenaars nodigden voorbijgangers, buurtbewoners en vrienden uit om mee te bouwen aan de houten constructie.

"Wij willen graag in Oostende een kerk bouwen (met afvalhout en oud karton) als metafoor voor ons breekbaar geloof dat alles mogelijk is. Wij willen deze kerk bouwen met al onze vrienden en geliefden. Wij willen deze kerk bouwen met mensen die voorbij wandelen, mensen die geïnteresseerd zijn. Wij willen deze kerk bouwen met veel enthousiasme, ook op dagen met regen of storm."

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>