Food related

Rosanne Van Klaveren

© Rosanne Van Klaveren © Rosanne Van Klaveren © Rosanne Van Klaveren
2009

In Food Related bestudeerde Rosanne aan voedsel gerelateerde ervaringen en belevingen in het noordpoolgebied, die ze artistiek vertaalde in verschillende interactieve verhaalprojecten.
Food Related bestond uit een virtueel platform waarop ervaringen, visies en recepten samengebracht en uitgewisseld werden, en een serie interactieve vertellingen waarin het artistieke experiment voorop stond. Voedsel vormde de thematische rode draad: veranderende eetgewoontes weerspiegelen de identiteitsproblematiek en benadrukken het lichamelijke aspect binnen de mediale context. In dit onderzoek naar de artistieke waarde, functie en mogelijkheden van narratief onderzoek ging het expliciet niet om het krampachtig behouden of romantiseren van traditionele leefwijzen, maar om het begunstigen van de overgangen en veranderingen die de inheemse bewoners van het noordpoolgebied doormaken.
Food Related maakte deel uit van het doctoraat in de kunsten dat Rosanne van Klaveren in 2009 startte aan de Katholieke Universiteit van Leuven.
In het kader van het project verblijft ze gedurende lange periodes op verschillende plekken in het noordpoolgebied.

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>