DOK

DOK vzw

© DOK © Rob Mitchell © Kaat Pype
2011

DOK is een tijdelijke sociaal-culturele zone op de braakliggende terreinen aan het Handelsdok, tussen de vroegere Interbeton-centrale en Loods 13.
Binnen twee à drie jaar zal hier een nieuwe wijk-aan-het-water komen, een nieuw stadsdeel (stadsontwikkelingsproject Stad Gent & AGSOB).

In afwachting van de uiteindelijke bouw van het project Oude Dokken is dit terrein een bruisende en gezellige ontmoetingsplek, de uitgelezen voedingsbodem voor kleine concerten, exposities, sport, terras, theater, strand, film, wafelenbak, barbecue, frisse ideeën, levendige discussies, individuele gesprekken, piraterij en een vleugje waanzin.
DOK heet een ontmoetingsplek voor elke Gentenaar, een hangplek voor piepjong, jong, minder jong en ronduit oud, maar wil ook een platform bieden voor creatie en een werkplek zijn, een plaats voor socio-culturele organisaties op zoek naar samenwerking en inspirerende kruisbestuivingen.

DOK zet eigen projecten op touw maar biedt ook onderdak aan initiatieven van andere individuen, groepen of organisaties.

blog comments powered by Disqus
Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>