Wunderbaum

 

id
162

Veranderlijk statement van het Nederlandse theatercollectief:

Wunderbaum is een acteursgroep die collectief werkt, samen met een vormgever, een dramaturg, muzikanten, schrijvers, fotografen en filmmakers

Ons werk wordt gedreven door de energie die vrijkomt tussen onze persoonlijkheden en de buitenwereld. Onze manier van werken is kameleontisch, ze kan vele vormen aannemen. Onze voorstellingen zijn altijd het resultaat van theatervormen die we ontdekken, van nieuwe interesses in mensen of in maatschappelijke thema’s. Daarom houden we ook zo van spelen op locatie. Daar is de frictie met de realiteit het scherpst. We spelen ook in de grote zaal. Wanneer we dat doen, proberen we een verhevigde realiteit het theater binnen te halen.

We voelen ons sterk verbonden met de omgeving waarin werken. We zijn gefascineerd door hoe mensen en groepen zich willen redden in het leven. Het liefst proberen we ons tijdens het repetitieproces zo sterk mogelijk in te leven in de realiteit van de mensen waarop we onze personages baseren. Empathie vinden we heel belangrijk. In onze voorstellingen zitten verwijzingen naar de politieke actualiteit maar ook, belangrijker nog, naar de sociale mechanismes die tonen hoe er wordt onderhandeld over verschillende, vaak tegenstrijdige belangen.

Hoe komen in een samenleving verschillende belangen tot hun recht? Belangen van groepen en individuen, belangen die openbaar of hoogst persoonlijk kunnen zijn. Belangen die voortdurend moeten worden verdedigd, in vraag gesteld, betwist, onderhandeld.

Door te acteren proberen wij inzichtelijk te maken hoe dit constante onderhandelen verloopt. We proberen het denken zichtbaar te maken van personages die een rol spelen in de vorming van een gemeenschap. Dat doen we voor u, ons publiek, maar evengoed voor onszelf. Op een geslaagde theateravond krijgen we het gevoel dat we samen getuige zijn van een sociale dynamiek die enkele van zijn geheimen prijsgeeft.

Acteren is voor ons een combinatie van emotionele expressie en sociale interactie. Tekst is daarin belangrijk, we maken ook graag gebruik van andere instrumenten zoals bijvoorbeeld gitaarversterkers, dansbewegingen, stroboscopen, videobeamers, houten vloeren en drumstellen.

Wij bekijken boeken, films, documentaires, straten, landen en mensen. Overdag en ’s nachts, en in de bijzondere momenten daartussen.

(On)uitgenodigd dienen wij ons aan u aan. Op locatie in de realiteit of in de non-realiteit van het theater.

Met extreme inmenging van uzelf en onszelf (over)denken wij de wereld.

Wunderbaum

  • website
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Projecten van deze maker

Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>