Stijn
Van Dorpe

 

id
160

Artist's statement:

In mijn werk probeer ik niet metéén nieuwe beelden toe te voegen aan de werkelijkheid maar eerder door interventies in die werkelijkheid of door het tegenover elkaar plaatsen van werelden een andere kijk mogelijk te maken.
Wat ik voor ogen heb is het losweken van vaste kaders waarin ons denken, voelen, kijken vervat zitten. Deze vaste kaders zijn burgerlijke plaatsen, zoals ook de kunstruimte zelf steeds weer tot zo een burgerlijke plaats verdicht. Door het verplaatsen van denkbeelden uit de kunstwereld naar de dagdagelijkse realiteit en door die dagdagelijkse realiteit binnen te brengen in de kunstwereld, wil ik deze ruimtes ontwrichten. Het is een streven naar een steeds weer openmaken van nieuwe opdoemende dominante structuren die zich als waarheden aandienen.
Mijn werken kunnen echter niet omschreven worden als statements, ze verschijnen eerder als uitgesproken poëtisch. Want net in dit zoeken naar vrijplaatsen doemt een onvoorwaardelijke schoonheid op. Schoonheid verschijnt o.a. in de open, niet bezette ruimte van het tussen, in de naakte verschijningsvorm van de materie die niet als bouwsteen voor een hoger subjectief doel wordt ingezet of in de poëzie van de stomme logica. Op die manier verbind ik in mijn werk een anarchistische, politieke attitude met een uitgesproken verlangen tot het mooie.

  • website
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Projecten van deze maker

Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>