Recyclart

 

id
366

Sinds 2000 bouwt Recyclart in het verlaten treinstation Brussel-Kapellekerk aan een tweetalig, multidisciplinair kunstencentrum en tewerkstellingsproject voor langdurige en laag opgeleide werkzoekenden. Ze zetten in op de verbinding van de omliggende wijkdelen met multidisciplinaire culturele, sociale of economische projecten. Projecten zoals Foto Klup, Rouppe of Jonction enten zich respectievelijk op de Marollenwijk, de omgeving van het Rouppeplein of de Noord-Zuid spoorverbinding.

Als kunstencentrum stellen ze werkruimtes ter beschikking van jonge beginnende kunstenaars en ontwikkelen ze een crossdisciplinair artistiek programma dat 'hoge' en 'lage' cultuur vermengd. Op die manier willen ze bruggen slaan tussen de verschillende gemeenschappen en economische klassen in Brussel.


Als tewerkstellingsplaats schrijft Recyclart zich in in het beroepsdoorstromingsprogramma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Het oude stationsbuffet werd omgevormd tot Bar Recyclart: een eetcafé en een artistiek podium voor het publiek, maar vooral ook een plek waar barmannen en keukenhulpen worden opgeleid.
Onder de naam Fabrik zijn hout- en metaalwerkplaatsen gegroepeerd en worden mensen opgeleid tot onderhoudstechnicus, schrijnwerker of metaalarbeider.

  • website
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Projecten van deze maker

Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>