CirQ

 

id
58

CirQ is een collectief van jong-sociaal geëngageerde mensen die projecten opzet met de bedoeling zoveel mogelijk mentale barrières te doorbreken. Gebruikmakend van een algemeen breed kunstenvlak tasten ze grenzen en mogelijkheden af. Ze zijn van oordeel dat dit best gebeurt buiten de reeds bestaande ontmoetingsplaatsen en daaraan gebonden ervaringen. Deze vorm van vrijheid komt hen zowel artistiek als sociaal ten goede. Zo openen ze perspectieven naar beide bovenstaande disciplines toe.
Ze proberen zo actueel mogelijk te werken. Ze maken geen onderscheid tussen acteur, regisseur en medewerker in het algemeen. De creatie van een project begint bij het samenstellen van een werkgroep die het meest voeling heeft bij dat soort project. Een architect, sociaal werker, acteur, beeldhouwer, buurtbewoner, beenhouwer en langdurig werkloze kunnen bijvoorbeeld de basis leggen van een concept en dit ook eventueel uitvoeren.
Een CirQ project kenmerkt zich door het bereiken van verschillende doelgroepen tegelijkertijd, en dit niet binnen de bestaande structuren, men vindt ze terug tussen oa. hoge woonblokken (Stabilisé), op festivals (Bataclan), in bomen (boomfanfare), buurtfeesten, kermissen, etc.
Een CirQ project kenmerkt zich door zijn spontane uitstraling, soms laagdrempelige, volkse inslag, aangemoedigd door artiesten of vakmannen.
CirQ is ontstaan vanuit een grote groep vrijwilligers allerhande die reeds verschillende jaren groeit naar een professionele, langdurige werking.

  • website
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Projecten van deze maker

Please upgrade your web browser now. Internet Explorer 6 & 7 is no longer supported.>